Nieuws

* Buddy Boekhorst afgestudeerd als sportfysiotherapeut

februari 10, 2017

Per 01-02-2017 is Buddy sportfysiotherapeut. We feliciteren hem van harte met het behalen van zijn master of science titel.

* Beweeggroep ouderen 65+ Liefkenshoek

oktober 30, 2016

Vanaf donderdagochtend 20 oktober wordt in Liefkenshoek ‘Bewegen voor ouderen’
aangeboden. Elke donderdagochtend start de groep om 10:15 uur.
Fysiotherapeut Marina van Meel begeleidt deze groep ‘Bewegen voor ouderen’.
Door samenwerking met ‘Overbetuwe beweegt’ kan de contributie voor deelname aan de
beweeggroep laag worden gehouden. Voor slechts €10,- per maand kunt u meedoen.
Fysieke oefeningen worden afgewisseld met spelvormen.
Heeft u ook interesse deel te nemen aan deze groep, kunt u zich melden bij de balie van
Liefkenshoek of telefonisch contact opnemen met Reflex fysiotherapie 026-4723616.

* Marina afstudeertraject in van Geriatrie fysiotherapie

september 21, 2016

Marina is begonnen aan het afstudeertraject van haar opleiding Geriatrie fysiotherapie. We wensen haar veel succes met de laatste loodjes.

* Verklaring omtrent het gedrag

mei 4, 2016

Onze kinderfysiotherapeut Claudia en de fysiotherapeuten Marina en Folkert, werkzaam in zorginstellingen met ouderen hebben eind april een verklaring omtrent het gedrag aangevraagd.
Uit het onderzoek zijn geen bezwaren gebleken tegen betrokkenen.
De verklaring omtrent het gedrag (VOG) wordt in de volksmond ook wel bewijs van goed gedrag genoemd. Voor sommige beroepen is een dergelijke verklaring vereist.
De fysiotherapie vereist dit niet, maar wij vinden het voor de fysiotherapeuten die werken met jongeren en ouderen een gewenste aanvulling.

* nieuwe medewerkster bootcamp: Jessey de Kok

januari 28, 2016

Bootcamp heeft er een trainer bij: Jessey de Kok. Jessey gaat samen met Niek en Claudia de bootcampdeelnemers begeleiden.
Door de extra trainer is er plaats voor meer deelnemers. Dus wil je meedoen? Sporten in de buitenlucht? Kom dan zaterdagochtend om 9:30 uur naar Reflex fysiotherapie.

* in samenwerking met Heteren Sociaal: bootcamp!

september 28, 2015

Vanaf 26 september wordt er elke zaterdag van 09:30-10:30 uur bootcamp georganiseerd door Reflex Fysiotherapie.
Bootcamp Heteren is opgezet in samenwerking met Heteren Sociaal. Aangezien er voor de eerste twee lessen voldoende animo was, heeft Reflex fysiotherapie besloten dit initiatief voort te zetten.
U bent van harte welkom om zaterdag aan te sluiten. U krijgt in de buitenlucht conditie- en krachttraining onder begeleiding van Niek Janssen (en Claudia Holla).

* Folkert Geurtz, nieuwe aanwinst team Reflex fysiotherapie.

september 28, 2015

* Roxanne van de Rhee, de oedeemtherapeut

februari 3, 2015

Vanaf vandaag is Roxanne van de Rhee werkzaam bij ons als oedeemtherapeut. Naast algemeen fysiotherapeut is zij ook bewegingswetenschapper en kan zij dry needling toepassen. Roxanne is op dinsdag en donderdag aanwezig.

* Ruimere openingstijden in Zetten

januari 29, 2015

Living Healthy in Zetten is verbouwd. Ook de behandelkamer van Reflex is vernieuwd en ruimer. We gaan de openingstijden in Zetten daarom ook verruimen: naast de vertrouwde dagen maandag 09:00 – 12:00 uur,  19:00 – 21:00 uur, woensdag van 16:00 – 20:00 uur zijn we er ook op vrijdag 09:00 – 12:00 uur. Met de kinderfysiotherapeut Claudia kunt u donderdagmiddag in Zetten een afspraak maken. Aanmelden kan op ons telefoonnummer 0264723616. Voor dagverblijf Ukkiepuk, een aantal scholen is Claudia al een bekend gezicht, dus ook via deze wegen kunt u zich bij haar aanmelden.

* Schrijfmotoriek

augustus 28, 2014

Steeds meer kinderen op de basis- en middelbare school hebben moeite met schrijven. Dit heeft onder andere te maken met het digitale tijdperk. Het is echter nog steeds noodzakelijk om leesbaar te kunnen schrijven, lang niet alle lessen worden digitaal aangeboden. Daarnaast is het van belang om bij een vreemde taal een a van een o te kunnen onderscheiden. Heeft uw kind moeite met schrijven, dan kunt u een afspraak maken met onze kinderfysiotherapeut Claudia.

Tijdens het intakegesprek met ouder en of verzorger en kind wordt het probleem geinventariseerd. Meestal is het schrijfprobleem gesignaleerd door een leerkracht en geeft de leerkracht schrijfwerk mee. Door het afnemen van een schrijfobservatie en een motorische vaardigheidstest fijne motoriek, wordt geanalyseerd of er sprake is van een motorisch schrijfprobleem. Er wordt gekeken naar leesbaarheid, vloeiendheid van schrijven, pengreep en de sturing van de pen. Indien nodig wordt er gezamenlijk een behandelplan opgesteld met behandeldoelen. Met uw toestemming wordt er eventueel overlegd met de huisarts, schoolarts, kinderarts of leerkracht, zodat er ook op school kan worden geoefend. Leesbaar schrijven en de motorische sturing heeft veel herhalingen nodig. Uw kind krijgt een werkboekje mee om thuis te oefenen. De schrijfmethode van de basisschool wordt aangehouden.

* Ouderenzorg: Marina van Meel, geriatriefysiotherapeut in opleiding , start per 1 september.

augustus 28, 2014

Per 1 september 2014 start bij ons fysiotherapeut Marina van Meel. Zij start dan ook met de 3-jarige opleiding master Geriatriefysiotherapie. Omdat Marina werkzaam is in het domein geriatriefysiotherapie, zij gaat samen met Arnoud werken in Liefkenshoek,  zullen de meeste onderwijsopdrachten binnen Reflex uitgevoerd worden. Dit maakt haar opleiding efficiënt en sluit daarmee goed aan bij ons eigen patiëntenaanbod.
In het kort: de geriatriefysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en cliënten/patiënten met een hoge (biologische) leeftijd die te maken hebben met complexe gezondheidsproblematiek. Het gaat daarbij niet alleen om ouderen, maar ook om patiënten die bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson, of een gebroken heup, verschijnselen vertonen van ouderdom. Deze fysiotherapeut werkt vanuit zijn specifieke kennis over de doelgroep en de daarbij voorkomende ziektebeelden.