Fysiotherapie

Reguliere fysiotherapie

Alle therapeuten van Reflex staan ingeschreven in het CKR, het kwaliteitsregister van de beroepsgroep. Dit garandeert dat ons team over de meest actuele kennis en vaardigheden beschikt om u van dienst te zijn. Alle registerfysiotherapeuten zijn dus gekwalificeerd voor een behandeling reguliere fysiotherapie. Echter heeft bijna elke therapeut één of meer specialicaties behaald, daarom heeft Reflex Fysiotherapie een breed aanbod behandelmethoden. Om ook in de toekomst over goed opgeleide fysiotherapeuten te kunnen beschikken, zijn er altijd stagiaires bij ons in opleiding.

Het belangrijkste onderdeel van reguliere fysiotherapie is oefentherapie of bewegingstherapie. Met oefentherapie zijn verschillende doelen te bereiken zoals: versterken van spieren, beweeglijk maken van gewrichten en verbeteren van de algemene conditie. Houdingstherapie, ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen horen ook bij oefentherapie.

Werkwijze

In de eerste afspraak vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten. Dit gebeurt door middel van een vraaggesprek en door het uitvoeren van een lichamelijk onderzoek. Als u zonder verwijzing van de huisarts of specialist bent gekomen, zult u in het eerste bezoek een screening ondergaan. De fysiotherapeut beoordeelt dan of u met uw klacht aan het juiste adres bent. Als blijkt dat fysiotherapie u kan helpen bij het oplossen van uw klachten, volgt na de screening een intake en een lichamelijk onderzoek. Vervolgens zal een persoonlijk behandeloprogramma voor u worden opgesteld.

Mogelijkheden zijn:

Individuele behandeling:
Meestal adviseert, behandelt en begeleidt de fysiotherapeut individueel. In overleg met u wordt bepaald welke behandeling het meest geschikt is, hoeveel behandelingen er waarschijnlijk nodig zijn en in welke frequentie deze plaats zullen vinden.

Groepsbehandeling:
Soms wordt er in een kleine groep getraind,dit kan zijn volgens een vast trainingsschema. Een combinatie van individuele begeleiding en trainen in een groepje is ook mogelijk.

Meer informatie?

Heeft u na het lezen van de bovenstaande informatie nog vragen, dan kunt u contact opnemen met de praktijk.
Uiteraard kunt u uw vraag ook mailen naar: info@reflex-fysiotherapie.nl/ of maak gebruik van het contact formulier.