Fysiotherapie bij schouderklachten

Sinds een paar jaar bestaat binnen Rijnstate de schouderpoli. Dit is een gespecialiseerde polikliniek waar patiënten met specifieke en complexe schouderklachten (na-)behandeld worden door een professioneel en vakkundig schouderteam.Het team bestaat uit in het schoudergewricht gespecialiseerde orthopeden, radiologen en fysiotherapeuten. Dankzij deze samenwerking krijgt de patiënt de optimale behandeling en begeleiding om van de schouderklachten af te komen.

Manueel therapeuten Arnoud Hoyng en Marloes Verploegenmaken deel uit van het samenwerkingsverband tussen Rijnstate en fysiotherapeuten in de regio Arnhem, het zogenaamde WSEG (werkgroep schouder elleboog Gelderland). De doelstelling is om kennis te delen en gebruik te maken van wetenschappelijk onderbouwde protocollen. Hierdoor is er een efficiënte samenwerking tussen Rijnstate en de fysiotherapeuten in de regio Arnhem.

Patiënten met problemen en aandoeningen aan de schouder kunnen terecht bij het schouderspreekuur van ziekenhuis Rijnstate. Tijdens dit spreekuur werkt de orthopedisch chirurg samen met een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in de schouder. Op die manier kunnen ze snel een diagnose stellen en een optimale behandeling starten. Op het schouderspreekuur kunt u terecht met allerlei schouderklachten, zoals een schouderinknelling of een schouderinstabiliteit. Daarnaast kan bijvoorbeeld ook schouderartrose of een gebroken schouder aanleiding zijn tot een bezoek aan dit spreekuur. Meestal heeft u een verwijzing nodig van de huisarts. Als het mogelijk is, wordt uw schouder eerst behandeld met fysiotherapie of medicijnen. Mochten die niet voldoende helpen, dan kan een operatie nodig zijn.

Heeft u een verwijzing van de huisarts, dan kunt u een afspraak maken voor het schouderspreekuur van Rijnstate. Daarvoor kunt u contact opnemen met de Poli Orthopedie: 088-005 7744.

Uiteraard kunt u ook contact opnemen met Reflex Fysiotherapie en een afspraak maken bij Arnoud Hoyng en Marloes Verploegen: 026-4723616.