Fysiotherapie bij schouderklachten

Schouderpijn is één van de meest voorkomende lichamelijke klachten.
Het schoudergewricht bestaat uit een aantal gewrichten en is een zeer beweeglijk onderdeel van het lichaam. In alle richtingen is een grote en gecombineerde bewegingsuitslag mogelijk. Omdat de schouder zoveel en makkelijk kan bewegen, is deze erg gevoelig voor allerlei problemen. Mensen met schouderpijn ervaren naast pijn ook vaak vervelende beperkingen. Zo gaat het bewegen minder makkelijk, waardoor activiteiten in het dagelijks leven, sporten, werken en slapen niet meer goed lukken.

Sinds een paar jaar bestaat binnen Rijnstate de schouderpoli. Dit is een gespecialiseerde polikliniek waar patiënten met specifieke en complexe schouderklachten (na-)behandeld worden door een professioneel en vakkundig schouderteam. Het team bestaat uit in het schoudergewricht gespecialiseerde orthopeden, radiologen en fysiotherapeuten. Dankzij deze samenwerking krijgt de patiënt de optimale behandeling en begeleiding om van de schouderklachten af te komen.

Fysiotherapeuten Arnoud Hoyng, Marloes Verploegen en Roxanne van de Rhee maken deel uit van het samenwerkingsverband tussen Rijnstate en fysiotherapeuten in de regio Arnhem, het zogenaamde WSEG (werkgroep schouder elleboog Gelderland). De doelstelling is om kennis te delen en gebruik te maken van wetenschappelijk onderbouwde protocollen. Hierdoor is er een efficiënte samenwerking tussen Rijnstate en de fysiotherapeuten in de regio Arnhem.

 Klik op het logo om naar de website van WSEG te gaan.

Patiënten met problemen en aandoeningen aan de schouder kunnen bijvoorbeeld terecht bij het schouderspreekuur van ziekenhuis Rijnstate. Tijdens dit spreekuur werkt de orthopedisch chirurg samen met een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in de schouder. Op die manier kunnen ze snel een diagnose stellen en een optimale behandeling starten. Op het schouderspreekuur kunt u terecht met allerlei schouderklachten, zoals een schouderinknelling of een schouderinstabiliteit. Daarnaast kan bijvoorbeeld ook schouderartrose of een gebroken schouder aanleiding zijn tot een bezoek aan dit spreekuur.  Als het mogelijk is, wordt uw schouder eerst behandeld met fysiotherapie of medicijnen. Mochten die niet voldoende helpen, dan kan een operatie nodig zijn.
Heeft u een verwijzing van de huisarts, dan kunt u een afspraak maken voor het schouderspreekuur van Rijnstate. Daarvoor kunt u contact opnemen met de Poli Orthopedie: 088-005 7744.