Geriatrie fysiotherapie

De geriatrie fysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van ouderen met meervoudige gezondheidsproblemen. Fysiotherapeuten Marina van Meel en Vera TIlleman zijn master of Science in de geriatrie fysiotherapie. Zij hebben kennis van ouderdomsziekten en de daarbij passende fysiotherapeutische behandeling.
De geriatrie fysiotherapeut verbetert uw lichamelijk functioneren en voorkomt verdere achteruitgang. Hierdoor blijft u zo zelfstandig mogelijk in uw dagelijkse handelingen. De geriatrie fysiotherapeut houdt ouderen in beweging.

Voor wie is geriatriefysiotherapie?

De geriatrie fysiotherapeut heeft als doelgroep ouderen, mensen met een hoge (biologische) leeftijd en/of met een complexe gezondheidsproblematiek.
Bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson, osteoporose of valproblemen met als gevolg een botbreuk.
De geriatrie fysiotherapeut kan uitkomst bieden aan 55+ers als door ziekte of ouder worden een goed functionerend lichaam soms niet meer vanzelfsprekend is.
U kunt naar de geriatrie fysiotherapeut als bewegen niet meer vanzelfsprekend is. Als u klachten ervaart doordat uw conditie achteruit gaat, uw kracht minder wordt en u wel eens last heeft van uw evenwicht bijvoorbeeld. Als lopen, traplopen, fietsen, wassen, aankleden, huishoudelijk werk en het beoefenen van hobby’s moeilijker worden en de kans op vallen toeneemt.

Wat is de werkwijze van de geriatriefysiotherapeut?

Tijdens de eerste afspraak worden uw klachten zorgvuldig in kaart gebracht. Uw gezondheid en dagelijks functioneren worden besproken en u wordt onderzocht.
Daarna wordt er samen met u een behandelplan opgesteld. Dit behandelplan is afgestemd op uw fysieke mogelijkheden en wensen.
Daarnaast geeft de geriatrie fysiotherapeut ook advies en voorlichting. Indien nodig wordt de behandeling afgestemd met andere zorgverleners en de mantelzorger.

Waaruit bestaat de behandeling door een geriatrie fysiotherapeut?

De behandeling is volledig afhankelijk van de uitslag van het onderzoek (het intakegesprek).
De behandeling kan bestaan uit bijvoorbeeld looptraining, evenwichtsoefeningen, valpreventie, arm- en handtraining of oefenen van het opstaan uit bed of een stoel. Er wordt ook advies en voorlichting gegeven. De geriatriefysiotherapeut zal in overleg met u vervolgafspraken maken.
U kunt voor een afspraak bij ons in de praktijk terecht maar we kunnen ook bij u thuis komen of in de zorginstelling.

Met wie werken wij samen?

De therapeuten van Reflex Fysiotherapie zijn werkzaam in de zorginstellingen van Stichting Samen Zorgen. Wij bezoeken met regelmaat voor een aantal bewoners Liefkenshoek te Heteren en De Hoge Hof te Herveld. Het maken van een afspraak kan dus ook middels de verzorgers aldaar.
Ook zijn onze therapeuten te vinden in Het Witte Huis te Zetten en in Residence Andelst.