Fysiotherapie bij sportblessures

Bij sportblessures krijg je als fysiotherapeut doorgaans te maken met mensen die niet alleen aan het werk willen, maar daarnaast graag hun sportactiviteiten weer op willen pakken. Begeleiding is niet alleen voor fanatieke sporters die hun sport weer op hoog niveau willen beoefenen, maar ook voor mensen die lang niets aan lichaamsbeweging hebben gedaan en hier een begin mee willen maken.
De fysiotherapeut begrijpt wat er tijdens het sporten gebeurt en snapt daarom hoe u geblesseerd bent geraakt. Als sporter weet hij ook hoe belangrijk de sport voor u is. Dat ziet u terug in het behandelplan en revalidatieschema dat hij met u maakt. Enerzijds afgestemd op uw mogelijkheden en anderzijds op de sport die u beoefent. Hij kijkt naar uw motoriek en analyseert de blessure die is ontstaan. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in de behandeling betrokken.
De fysiotherapeut kan kiezen uit verschillende behandelmogelijkheden zoals oefenprogramma’s met of zonder gebruik van trainingsapparatuur. Met braces of taping, mobiliserende technieken of diverse ondersteunende behandelapparatuur. Hij traint u sportspecifiek en functioneel, zodat u kunt herstellen tot op uw oorspronkelijke sportniveau. Hij overlegt zo nodig met uw trainer over een aangepast trainingsschema.

Arnoud heeft kennis van sportaandoeningen door zijn afgeronde opleiding aan de IAS (International Academy for Sportscience).  Na afronding van deze opleiding ben je een Physical Rehabilitation Trainer en net als een sportfysiotherapeut gespecialiseerd in training, testing, blessurebehandeling en blessurepreventie van:

  • duursporten
  • krachtsporten
  • wedstrijdsporten
  • watersporten
  • behendigheidssporten
  • vechtsporten
  • ballet/aerobics/streetdance
  • recreatieve sporten

Ook voor vragen over het gebruik van sportmateriaal (zoals gewichten)of voor vragen over de opbouw van een trainingsschema kunt u terecht bij de fysiotherapeut. Voorkomen is beter dan genezen.

Sportrevalidatie.

Eerst wordt een analyse gemaakt van het benodigde eindniveau van de sporter. Deze analyse kan desgewenst gemaakt worden in samenwerking met de sportarts. Voor ieder niveau waarop gesport wordt en voor ieder soort sport is de analyse uiteraard verschillend.
Na de analyse start de training, waarbij alle elementen (snelheid, kracht, uithoudingsvermogen en coördinatie) verantwoord worden opgebouwd. Daarna begint de sportspecifieke training. Hierin wordt de vertaalslag gemaakt naar het weer verantwoord kunnen hervatten van de eigen sportactiviteiten. Uiteraard wordt de terugkeer naar trainingen en wedstrijden nauwkeurig begeleid, waar nodig vindt overleg plaats met trainer of coach.

Voor meer informatie of voor de aanmelding, kunt u contact opnemen met de praktijk.
U kunt uw vraag ook mailen naar: info@reflex-fysiotherapie.nl.