Geen verwijzing nodig

U kunt zonder verwijsbrief bij Reflex fysiotherapie terecht. U kunt rechtstreeks een afspraak bij de fysiotherapeut maken, zodat u meteen kunt gaan werken aan uw herstel. Uiteraard blijft uw huisarts de centrale rol vervullen in de zorg voor uw gezondheid: wij blijven bij bijzonderheden met hem of haar in contact, tenzij u aangeeft dit niet te willen.

Screening

Als u besluit om rechtstreeks naar fysiotherapie te gaan, zullen wij in uw eerste bezoek een screening uitvoeren. Dit betekent dat wij onderzoeken of u met uw klacht bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. Als dit zo is, kijken we wie van ons team u het beste kan gaan begeleiden. Daar wordt u vervolgens bij ingedeeld. Het is ook mogelijk dat u met alleen uitleg en advies geholpen kunt worden. Na de screening wordt hiervoor een afspraak met u gemaakt. Als uit de screening blijkt dat uw klacht niet met fysiotherapie behandeld kan worden, zullen wij u adviseren naar uw huisarts te gaan. Zo blijft u verzekerd van de beste behandeling.

Kosten

De zorgverzekeraar vergoedt de screening, intake en onderzoek. Voor de zekerheid: check in uw verzekeringspolis hoe bij u de kosten voor fysiotherapie vergoed worden. Zo komt u niet voor verrassingen te staan! Alle therapeuten bij Reflex zijn register fysiotherapeuten. Dit betekent dat zij de juiste kennis in huis hebben om de screening te kunnen uitvoeren.