GLI

Meld u aan voor de BeweegKuur, Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI)!

De Beweegkuur – GLI is een samenwerking met Reflex fysiotherapie, Diëtistenpraktijk Eetstijl en Overbetuwe Beweegt.
Het is een goedgekeurd programma door het RIVM en wordt vergoed door de zorgverzekeraar vanuit het basispakket (m.u.v. verzekerden bij CZ zorgverzekeraar).

Deelnemen aan de BeweegKuur?
Zit u boven een gezond gewicht, hebt u last van overgewicht en/of obesitas? En wilt u daar graag iets aan doen? Dan is de BeweegKuur – GLI iets voor jou!

Criteria: u moet 18 jaar of ouder zijn en overgewicht hebben (BMI tussen 25 en 30 kg/m2) en daarnaast een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten, of als u ernstig overgewicht hebt (BMI van meer dan 30 kg/m2). Wilt u weten wat je BMI is? Kijk dan op de site van het voedingscentrum.

De huisarts verwijst naar de professionals die de BeweegKuur met u gaan uitvoeren. U wordt begeleid door een Leefstijlcoach, een voedingsprofessional en een beweegprofessional.

Het einddoel van de BeweegKuur is het realiseren van gezondheidswinst door middel van meer bewegen, een gezonde voeding en het aanpassen van je leefstijl door gedragsverandering.

De BeweegKuur is een programma van 2 jaar met individuele afspraken en groepsbijeenkomsten.
De onderwerpen tijdens de bijeenkomsten zijn onder andere:

  • gezonde voeding
  • voldoende bewegen en wat past bij jou?
  • slapen
  • ontspanning en inspanning
  • hoe houd ik het vol?
  • wat kan ik aanpassen in mijn gedrag en hoe kan mijn omgeving me daarbij helpen

Reflex fysiotherapie, diëtistenpraktijk Eetstijl en Overbetuwe Beweegt.nl bieden de BeweegKuur aan in Heteren. De groepsbijeenkomsten zijn op maandagavond (ongeveer 1 x per maand). De individuele consulten worden in overleg gepland.

Meer informatie en/of aanmelden stuur een e-mail naar linda@eetstijl.nl.