CORONA BELEID

Nu de eerste hectische weken van de corona-epidemie achter ons liggen, dringt het besef door dat we de para-medische zorg moeten herinrichten. In de eerste plaats staat ieders gezondheid en welzijn voorop en proberen we een werkbare situatie te behouden waarbij we zorg kunnen leveren zonder daarmee risico te lopen.

Hebt u klachten aan het bewegingsapparaat en wilt u graag een afspraak maken?
Bel 026-4723616 of stuur een bericht per e-mail naar info@reflex-fysiotherapie.nl.

De afspraak in de praktijk.

Komt u naar de praktijk voor een behandeling dan zijn de volgende hygiëne maatregelen van kracht:

 1. U zegt de afspraak af als u hoest of andere verkoudheidsklachten en/of koorts heeft.
 2. U komt alleen, tenzij het noodzakelijk is met een ander persoon erbij. 
 3. U komt maximaal 5 minuten van te voren binnen, om het aantal mensen in de wachtkamer te beperken. U gaat na de behandeling direct naar huis.
 4. U houdt minstens 1,5 meter afstand van andere mensen die in de praktijk aanwezig zijn.
 5. Wij schudden elkaar niet de hand.
 6. Voor aanvang van behandeling graag uw handen wassen met water en zeep minimaal 20 seconden.
 7. U kunt helaas geen gebruik maken van onze toiletten.
 8. U neemt zelf een groot badlaken mee.

De afspraak op afstand.

Hebt u een paramedische hulpvraag, wilt u fit en vitaal blijven of durft u simpelweg nog niet naar de praktijk te komen dan is de afspraak op afstand nog steeds mogelijk.
Uw fysiotherapeut zit ook op afstand klaar om alle vragen te beantwoorden, een beweeg- en oefenschema op te stellen en deze zo nodig aan te passen. Een afspraak op afstand maakt het mogelijk om:

 • samen creatief te zijn en kunnen wij een persoonlijk oefenschema voor thuis ontwikkelen
 • dit schema de komende weken aan te blijven passen, zo lang nodig. Zo heeft u altijd een persoonlijk schema, dat past bij uw herstel.

Voor alle groepen geldt dat begeleiding op afstand mogelijk is. Hierbij maken wij gebruik van een telefonisch en/of video consult en een online programma voor een passend oefenprogramma. Deze oefeningen sturen we met uitleg, plaatjes en video’s naar u op. Dit kan per mail, via de post of we komen het persoonlijk brengen.

Als u klachten hebt en geen fysieke afspraak wilt, dan belt u naar 026-4723616 of stuurt u een bericht per e-mail naar info@reflex-fysiotherapie.nl.  We inventariseren dan uw klachten en maken een plan op afstand. Op deze manier hopen we iedereen toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Waarom is bewegen en/of sporten vanuit huis nog meer zo belangrijk? 

 • Door voldoende te bewegen zet u uw hart en bloedvaten aan het werk. Hierdoor worden ze sterker en verlaag je de kans op hart en vaatziekten.  Door beweging gaat uw bloeddruk omlaag. Ook verbetert de verhouding tussen het goede en slechte cholesterol. Vooral het goede cholesterol (HDL) gaat omhoog, waardoor het lichaam meer cholesterol kan afvoeren.
 • Door voldoende te bewegen worden de spieren goed in het oppikken van brandstof uit het bloed. Hierdoor wordt de kans verlaagd op bijvoorbeeld overgewicht en diabetes type 2.
 • Ook uw hersenen worden aan het werk gezet bij bewegen. Delen van de hersenen worden extra geprikkeld, de doorbloeding van de hersenen neemt toe en de werking van hormonen en andere stoffen in het brein verbetert. De verbeterde werking van het brein heeft een gunstige invloed op uw stemming en kwaliteit van leven. Er is veel wetenschappelijk onderzoek verricht naar de verschillende effecten van bewegen op ons brein bij verschillende psychische klachten en de achterliggende verklaringsmechanismen. Hierdoor is duidelijk geworden dat sporten als therapeutisch middel onder andere ingezet kan worden bij stress en burn-out klachten, ADHD, angstklachten, autisme, depressie, posttraumatisch stressstoornis, schizofrenie en verslavingen.
 • Regelmatig bewegen verstevigt het immuunsysteem. Zeker bij een virus dat klachten aan de longen en luchtwegen veroorzaakt, is het van belang om uw longen gezond te houden door middel van regelmatige beweging.
 • Alle hierboven genoemde aanpassingen zijn omkeerbaar. Stopt u met bewegen dan zullen uw spieren dus weer zwakker worden, u slaat brandstoffen op als vet en bewegen gaat langzaam steeds moeilijker. ‘Use it or lose it’ !