Bootcamp Heteren

In samenwerking met Heteren Sociaal is bootcamp, de nieuwe rage op het gebied van fitness, in Heteren opgestart. Bootcamp is het in teamverband sporten in de buitenlucht, waarbij plezier vooropstaat. Het doel is om onder professionele begeleiding van een fysiotherapeut effectief te trainen, zodat u uw persoonlijke doelen kunt behalen. Bootcamp is een zeer gezonde manier van trainen. Doordat je buiten sport, sta je voldoende bloot aan de hoeveelheid daglicht die je dagelijks nodig hebt om je fit en opgewekt te voelen. Veel mensen denken bij het woord ‘bootcamp’ al snel aan de drillende manier van trainen bij het Amerikaanse leger. In de fitnesswereld gaat Bootcamp er heel anders aan toe. Daar is het juist een moment van plezier en samen sporten onder goede begeleiding. Het is geen afbeulen, maar aanmoedigen.

Bootcamp moet voor iedereen haalbaar zijn en je kunt de oefeningen dan ook zo zwaar maken als u zelf wilt. Door de professionele begeleiding van de fysiotherapeut leert u de oefeningen op een gezonde manier uit te voeren, zonder over uw eigen grenzen heen te gaan. Bootcamp is dus echt niet alleen voor de topfitte, jonge, strakke mensen onder ons. De fysiotherapeut kan voor iedere oefening variaties bedenken, waardoor hij voor iedereen goed uit te voeren is!
Wilt u graag fitter worden, afvallen of sterker worden, maar staat het idee van een fitnessruimte u tegen? Dan is bootcamp zeker geschikt. Bootcamp bestaat namelijk uit een afwisselend pakket aan oefeningen die u bij voorkeur in een park uitvoert, zodat u binnen korte tijd uw hele lichaam traint. Zo werkt u aan uw conditie, doet u rek- en strekoefeningen en komen er leuke, uitdagende spierversterkende oefeningen voorbij. Doordat u in groepsverband traint, ontstaat er al snel een leuke, ontspannen sfeer. De teamgeest zorgt ervoor dat u net dat beetje extra geeft, of u nu individuele oefeningen doet of samenwerkt.

Bootcamp is dus buiten. Tijdens bootcamp kan er veel gebruik gemaakt worden van obstakels die in de omgeving aanwezig zijn, denk bijvoorbeeld aan bankjes, stoepranden, boomstronken en hekken. Ook wordt in bootcamplessen regelmatig in tweetallen of in kleine groepjes gewerkt, zodat u elkaar kunt gebruiken om bepaalde oefeningen uit te voeren. De oefeningen die gedaan worden, kunnen sterk variëren. Dit ligt onder andere aan de instructeur, maar ook aan de leeftijd van de groep, het fitheidsniveau van de deelnemers en de mogelijkheden in de omgeving. Er wordt getraind in groepen van  maximaal 15 deelnemers per fysiotherapeut. De training begint met een gezamenlijke warming-up. Daarna wordt er gestart met oefeningen ter verbetering van de kracht en het uithoudingsvermogen, dit gebeurt zowel individueel als in teamverband. Tijdens alle oefeningen zal u begeleid worden. De training wordt afgesloten met een gezamenlijke cooling-down. Een bootcamples duurt één uur en is één keer per week. Als afsluiting is er een mogelijkheid om een kop koffie/thee te drinken in Liefkenshoek, dit zit bij de prijs in.

U kunt zich aanmelden voor bootcamp bij Reflex fysiotherapie. Als u geplaatst kunt worden, wordt u eerst uitgenodigd om aan een proefles deel te nemen. U krijgt dan een goede indruk of het  iets voor u is. Deze proefles is gratis.

De trainingsdagen en -tijden: zaterdag van 09:30-10:30 en maandagavond van 19:45-20:45.
De trainer is Niek Janssen.

We werken met een strippenkaart.

*20 rittenkaart kost  €100,00 ( €5,00 per les);

*10 rittenkaart kost €60,00 ( €6,00 per les).

Het inleveren tegen geld van een nog niet volle strippenkaart is niet mogelijk. Bent u dus nog niet zeker van langdurige deelname, raden wij u aan geen strippenkaart te kopen. De strippenkaart is persoonsgebonden en niet overdraagbaar aan derden.

Het is ook mogelijk om per les te betalen en dan betaalt u €7,50 per les.

Voor meer informatie of voor de aanmelding, kunt u contact opnemen met de praktijk.
U kunt uw vraag ook mailen naar: info@reflex-fysiotherapie.nl

in samenwerking met:

logo heteren sociaal